תארו לעצמכם שאתם קמים יום אחד בלב מנהטן, והמציאות מתחילה להיראות כמו סצנה מסדרת טלוויזיה. הדופק מואץ, ההחלטות קובעות גורל, וכל תנועה קטנה עלולה להכריע בין ניצחון להדחה.
עכשיו תפסיקו לדמיין – כי "משחקי הדיונון – החוויה" (Squid Game: The Experience) הפכה את הפנטזיה הזו למציאות.
זו לא סתם אטרקציה. זו קריאת תיגר על כל מה שאתם מכירים. חוויה אינטראקטיבית באורך של שעה, שמכניסה אתכם עמוק לתוך הסיפור האפל, המסתורי והמהפנט של אחת הסדרות המדוברות בתולדות נטפליקס. אתם כבר לא רק צופים – אתם משתתפים.
האם תצליחו לשרוד? האם תעזו להוביל? האם תצאו משם בראש מורם… או תישארו מאחור?
🕹️ אז מה בדיוק מחכה לכם בתוך "משחקי הדיונון – החוויה"?
"משחקי הדיונון – החוויה" בניו יורק היא אטרקציה אינטראקטיבית סוחפת המיועדת למי שמעוניינים להיכנס לעולם של סדרת הלהיט הקוריאנית ולחוות אותו על בשרם. מדובר באירוע שמדמה תחרות הישרדות מלאה באקשן, שמתקיימת בלייב מול משתתפים אחרים – ממש כמו בסדרה.
במשך כ-60 דקות, תעברו חמישה משחקים מעוצבים לפרטי פרטים בהשראת הפרקים האייקוניים – כולל "אור אדום אור ירוק", גשר הזכוכית ומשחקים חדשים שנוצרו במיוחד לגרסה של ניו יורק. תוך כדי, תצברו ניקוד בטבלת דירוג חיה, תפגשו דמויות מהסדרה ותצעדו במבוכים מסתוריים שנראים כאילו יצאו ישירות מהמסך.
בסיום המשחקים, תיכנסו לשוק לילה בעיצוב קוריאני, שם תיהנו ממרצ'נדייז בלעדי, עמדות צילום, קוקטיילים ומוזיקה – והכל באווירת ניאון מסחררת שממשיכה את החוויה גם אחרי שהמשחק נגמר.
זו חוויה חד-פעמית של מתח, שעשוע וזהות שמטשטשת בין דמיון למציאות.
📺 הסדרה שסחפה את העולם –למי שלא מכיר מספיק את ''משחקי הדיונון''
"משחקי הדיונון" (Squid Game) איננה עוד סדרה – היא תופעה תרבותית עולמית. הסדרה הקוריאנית שהושקה בנטפליקס בספטמבר 2021 פרצה כל גבול אפשרי, זינקה למקום הראשון ב-94 מדינות, והפכה לשיחת היום כמעט בכל בית – מקוריאה ועד קנדה, מאוסטרליה ועד ישראל.
העלילה עוקבת אחר מאות אנשים שנקלעו למצוקה כלכלית קשה, ומקבלים הצעה להשתתף במשחק מסתורי שבו הפרס הוא סכום כסף אסטרונומי. נשמע פשוט? רק שזהו משחק על החיים והמוות – תרתי משמע.
המשתתפים נאלצים לשחק משחקי ילדים קוריאנים תמימים כמו "אור אדום, אור ירוק", "חבל קפיצה", או "דלגונה" – אך עם טוויסט קטלני שמערער את כל גבולות המוסר האנושי. כל טעות – עולה למשתתף בחיים.
מעבר לעלילה, הסדרה כבשה בזכות הסטייל הוויזואלי – הבגדים האחידים בירוק וורוד, המסכות הגאומטריות, המסדרונות הפסיכדליים – אבל גם בזכות השאלות שהיא שואלת על כסף, מוסר, הישרדות וערך החיים.
"משחקי הדיונון" נכתבה ובוימה על ידי הבמאי הקוריאני הוואנג דונג-היוק (Hwang Dong-hyuk), שיצר יצירה נועזת שמעוררת דיון אמיתי על העולם שבו אנו חיים.
הדמויות הפכו לאייקונים – גי-הון האנושי והשבור, סאנג-וו המתוחכם, סאביוֹק הנחושה, וה"פרונט מן" האכזרי והמסתורי. הבובה יאנג-הי הפכה לבדיחה ויראלית, והמשחקים – לסמל קולקטיבי של תרבות המילניום.
החוויה בניו יורק היא ההזדמנות היחידה להרגיש לרגע שאתם בתוך הפריים של הסדרה – בלי מסך, בלי שלט, ובלי פילטר. זו פנטזיה טלוויזיונית שהופכת למציאות חיה.
🔺 עובדות מטורפות על משחקי הדיונון 🔻
🌍 הסדרה הכי נצפית בתולדות נטפליקס
עם מעל 111 מיליון צפיות בחודש הראשון, "משחקי הדיונון" שברה כל שיא והפכה לסדרה המדוברת ביותר בעולם.
✍️ התסריט ישב במגירה 10 שנים
היוצר הוואנג דונג-היוק כתב את התסריט כבר ב-2009, אך נדחה שוב ושוב עד שנטפליקס קפצה על ההזדמנות.
💰 הזוכה מקבל 45.6 מיליארד וון
זה שווה לכ-38 מיליון דולר! הסכום מופיע גם בסדרה וגם על קירות המתחם בניו יורק כחלק מהעיצוב.
👧 הבובה יאנג-הי היא דמות אמיתית
הבובה מבוססת על דמות מספר לימוד קוריאני ישן לילדים בשם יאנג-הי – והיא אפילו הוצגה בתערוכות אמנות.
🧩 כל המשחקים – מבוססים על משחקי ילדים אמיתיים
המפיקים הקוריאנים שאבו השראה ישירה ממשחקי ילדות מקומיים – מה שהופך את האלימות בסדרה לעוד יותר מטרידה.
🧩 חמישה משחקים. דקה אחת של היסוס – ואתם בחוץ
המשתתפים ב"משחקי הדיונון – החוויה" לא רק צופים – הם נשאבים פנימה. כל אחד מהמשחקים מעוצב לפרטי פרטים, עם מוזיקה דרמטית, תפאורה עוצרת נשימה ואפקטים שגורמים ללב לדפוק בקצב מואץ. כל שלב דורש כישורים אחרים – מהירות, תעוזה, דיוק, חשיבה אסטרטגית – ולא פחות חשוב: עמידה בלחץ. אז מה באמת מחכה לכם שם?
🟢🔴 אור אדום, אור ירוק (Red Light, Green Light)
בדיוק כמו בפרק הראשון של הסדרה, תתייצבו אל מול הבובה יאנג-הי (Young-hee) המפחידה. כשהיא מסתובבת לאחור – אתם רצים. כשהיא מסתכלת עליכם – אסור לכם לזוז אפילו לא בֶּרֶק קטן.
המערכת משתמשת בחיישנים ובזיהוי תנועה, כך שכל תנועה מיותרת תוביל להדחה מיידית. התוצאה? ריגוש עז – כאילו אתם על סט צילומים אמיתי.
🪟 גשר הזכוכית (Glass Bridge)
לא תדעו איזו מדרכה תתנפץ עד שתצעדו עליה. בדיוק כמו בסדרה, אתם תצטרכו לבחור בין שני לוחות זכוכית בכל צעד, ולנסות לנחש איזו מהן תישבר. מי שמהסס – נופל. מי שמעז – אולי שורד.
אבל אל תדאגו – בניו יורק לא נופלים באמת מגובה, רק מקבלים הלם אדרנלין של פעם בחיים.
⚓ מלחמות ספינות (Warships) – בלעדי לניו יורק
זהו משחק שלא הופיע בסדרה, אבל עוצב במיוחד לגרסה הניו-יורקית. מדובר בטוויסט מקורי שמכניס אתכם לקרב אסטרטגי בין "צי" של משתתפים. תצטרכו לתכנן מהלכים בקבוצות, לבצע החלטות טקטיות ולשרוד מתקפות מפתיעות.
העיצוב שואב השראה מעולמות של משחקי לוח קלאסיים, אבל עם אקשן חי ודינמי.
🎯 משחקים סודיים נוספים
בלי ספוילרים – אבל כן, יש עוד. במהלך החוויה תיתקלו במשימות מפתיעות שלא נחשפות מראש. חלקן דורשות שיתוף פעולה עם משתתפים אחרים, חלקן אישיות ודורשות קור רוח וחשיבה מהירה.
כל שלב שאתם עוברים מקדם אתכם בלוח התוצאות החי – וכולל תגובות של הצופים, שופטים בדמות שומרים במסכות, וסאונד דרמטי בכל הצלחה או כישלון.
📊 טבלת דירוג חיה (Live Leaderboard)
בזמן שכל משתתף מתקדם במשחקים, תוצאותיו מופיעות בטבלה שמוקרנת בזמן אמת. זה מוסיף לתחרותיות, ומעורר דחף לתת את המקסימום. בסיום החוויה תוכלו לראות בדיוק איפה דורגתם ביחס לכל האחרים – ואולי אפילו להיות הראשונים.
🌙 שוק הלילה הקוריאני – כי אחרי מתח כזה, צריך גם ליהנות
אז צלחתם את האתגרים. אולי שרדתם עד הסוף, אולי נפלתם בשלב מוקדם – זה לא משנה (טוב אולי קצת משנה לאגו שלכם..). כי ברגע שהדלתות נפתחות אל שוק הלילה (Night Market), אתם משאירים את המתח מאחור ונכנסים לעולם אחר: מואר, חגיגי, מלא במוזיקה וצבעים.
המתחם המעוצב בהשראת שווקי הרחוב של סיאול בירת קוריאה מציע מרחב פתוח ומרגיע, שבו תוכלו לפרוק אדרנלין ולחגוג את ההשתתפות. זו גם ההזדמנות לצלם, לשתף ולהתלהב מכל פרט.
🛍️ מה מחכה לכם בשוק?
עמדות צילום אינסטגרמיות עם תפאורה מדויקת מהסדרה – כולל קירות צבעוניים, מסדרונות, בובות ומסכות.
דוכני מרצ'נדייז בלעדיים עם פריטים שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר: מסכות רשמיות, בגדי משתתפים, מזכרות ממותגות ועוד.
בר קוקטיילים עם טאץ' קוריאני – כולל משקאות מקוריים על בסיס סוג'ו (Soju), המשקה הקוריאני הפופולרי.
שולחנות ישיבה ופינות צ'יל אאוט עם מוזיקת רקע מדויקת שממשיכה את האווירה הטלוויזיונית.
הכניסה לשוק הלילה כלולה במחיר הכרטיס – ואתם יכולים לשהות בו גם לפני המשחק וגם אחריו, בהתאם לשעת ההגעה.
מי שבחר באופציית VIP נהנה גם מכניסה לטרקלין פרטי עם שתייה חינם, שירות שמירת מעיל ומתנות קטנות שיגרמו לכם לחייך.
אם עוד לא צפיתם בסדרה – הגיע הזמן, הנה מה שמצפה לכם
הטריילר של העונה הראשונה
🌏 מקוריאה ללב מנהטן – כך כבשה החוויה את ניו יורק
מה שהתחיל כרעיון דרמטי של יוצר קוריאני, הפך לאירוע עולמי חוצה יבשות – ובסופו של דבר נחת היכן אם לא בעיר שמזוהה עם בידור, חדשנות והעזה: ניו יורק.
לאחר ההצלחה המטאורית של הסדרה, החלו יוזמות בכל העולם לשחזר את עולמה הוויזואלי והמנטלי של "משחקי הדיונון".
חברות הפקה בינלאומיות, בשיתוף פעולה עם נטפליקס ומעצבים מקוריאנים, רקמו חוויה יוצאת דופן שמבוססת על המתח, הסגנון והמסרים של הסדרה – אך מוסיפה להם נגיעה תיאטרלית, משחקית ואינטראקטיבית.
בניו יורק הושק הפרויקט באופן רשמי בשנת 2024, תוך השקעה של מיליוני דולרים בתפאורה, אפקטים, צוות שחקנים ובימוי חווייתי. הבחירה בניו יורק לא הייתה מקרית – זוהי עיר של חלומות, הישרדות ותרבויות מתנגשות, בדיוק כמו בסדרה עצמה. כאן, בלב קוריאה-טאון, נמצא המקום האידיאלי לשחזר את האווירה של הסדרה – עם אותנטיות מזרחית וטאץ' מערבי נוצץ.
החוויה הפכה ללהיט מיידי, הן בקרב מקומיים והן בקרב תיירים. תוך זמן קצר נוצרו תורי ענק, ביקורות מהללות ותמונות שהציפו את הרשתות החברתיות. כיום, מדובר באחת מהאטרקציות הפופולריות ביותר בניו יורק, שמושכת אליה גם כאלה שלא ראו את הסדרה – פשוט בזכות העוצמה והייחוד שלה.
🎮 איך מתנהלת החוויה – שלב אחר שלב
🔔 שלב 1 – הגעה והרשמה
עם ההגעה לכניסה בצומת שדרת השישית ורחוב 32, תעברו צ'ק-אין מהיר ותקבלו את ההנחיות הראשונות. האווירה כבר מתחילה להרגיש כמו חלק מהמשחק…
🎭 שלב 2 – קבלת תדרוך והנחיות
לפני הכניסה למשחקים, מדריכי המקום – לבושים כמו שומרים מהסדרה – יסבירו לכם את כללי המשחק, את מבנה הניקוד, ואת החשיבות של שיתוף פעולה… או בגידה.
🕹️ שלב 3 – כניסה למשחקים
הדלתות נפתחות – ואתם בפנים. תעברו חמישה משחקים אינטראקטיביים בזה אחר זה, כולל אור אדום אור ירוק, גשר הזכוכית, משחק הספינות ועוד. כל משחק משלב תפאורה סוחפת, מוזיקה ואפקטים בזמן אמת.
📊 שלב 4 – דירוג חי ובחירה בזוכים
במהלך כל המשחקים תופיע טבלת דירוג חיה עם הניקוד שלכם. תוכלו לעקוב בזמן אמת אחרי ההתקדמות ולראות מי מתקדם לשלב הבא… ומי מודח.
🌙 שלב 5 – שוק הלילה וחגיגת הסיום
לא משנה אם ניצחתם או לא – שוק הלילה בסיום החוויה הוא הזדמנות לנוח, לצלם ולהתרשם. כאן תמצאו דוכני צילום, קוקטיילים, מרצ'נדייז בלעדי ואווירה קוריאנית מחשמלת.
🎭 תפאורה עוצרת נשימה ודמויות מוכרות
מהרגע שבו אתם נכנסים למתחם, מרגישים שמשהו שונה קורה כאן. הקירות, הצבעים, הצללים, הריח באוויר – הכל מדויק עד רמת הפיקסל, כאילו מישהו הרים את עולם הסדרה והניח אותו ממש כאן בלב מנהטן.
מסדרונות בגווני ורוד-סגול פסיכודלי שמסובבים את הראש, גרמי מדרגות בספירלה שמבלבלים בכוונה, דלתות סודיות שנפתחות בפתאומיות ותאורה דרמטית שיוצרת תחושה של מתח תמידי – כל פרט כאן נבנה כדי לגרום לכם להרגיש שזו לא סתם אטרקציה, אלא סט צילומים חי ונושם.
🧍♂️ והם מסתכלים עליכם…
ואז פתאום, כמו מתוך הצללים – הם מופיעים.
שומרים במסכות משולשים, עיגולים וריבועים, לבושים בסרבלים ורודים בוהקים, ניצבים במקומות אסטרטגיים ומפוקחים עליכם כמו בסדרה. הם לא מדברים. לא מחייכים. רק מסתכלים.
הם ידאגו שתעמדו בזמנים, תצייתו לחוקים – והכי חשוב: שלא תנסו לרמות.
👤 ומה עם ה"פרונט מן"?
כמובן שגם הוא כאן – הדמות המסתורית והקריפית ביותר של הסדרה, שצופה על הכל ממעוזו. אתם תרגישו את נוכחותו, תשמעו את קולו ואולי תתפסו אותו באחת מהפינות האפלות של המתחם.
הנוכחות שלו מוסיפה רובד נוסף של דרמה, מסתורין ומשחק פסיכולוגי.
📸הכי פוטוגני שיש
לאורך המסלול תמצאו עמדות צילום אייקוניות: קיר הלוגו, הבובה הענקית של יאנג-הי, הדלתות הסימטריות, הטלפון האדום של הפרונט מן, ואפילו חדר שינה עם המיטות הדו-קומתיות.
אבל אל תתבלבלו – חלק מהעמדות הן חלק מהמשחק. לפעמים מה שנראה כמו עמדת צילום… הוא בעצם מלכודת . תשארו חדים.
🪪 תעודת זהות – מה חשוב לדעת לפני שמתחילים לשחק
🕒 ימים ושעות פתיחה
החוויה פתוחה מיום חמישי ועד יום שני, כולל חגים וסופי שבוע!
⏱️ משך הפעילות
60 דקות של משחקים אינטראקטיביים. לאחר מכן – בילוי חופשי בשוק הלילה, עם אוכל, שתייה, צילומים ומשחקים נוספים.
👥 מגבלת גיל
החוויה פתוחה לכולם, אך כל משתתף חייב בכרטיס. מומלץ לשיקול ההורים לפי כושר פיזי ויכולת להתמודד עם משימות לחץ.
💵 מחירים
כרטיס רגיל החל מ-$39
🎮 לא משחקים פה משחקים – ההכנה שכל משתתף חייב לדעת לפני שנכנס לזירה
זוהי לא חוויה רגילה. זו תחרות. זה קרב הישרדות. זה מבחן של שליטה עצמית, זריזות, כישרון ואומץ.
אם אתם חושבים שהחוקים פשוטים כמו בפרק שראיתם בנטפליקס – תחשבו שוב.
בכל שלב במשחקי הדיונון בניו יורק מחכה לכם אתגר שונה: כזה שמפעיל את הגוף, את השכל – ולעיתים גם את הלב.
כדי להגיע מוכנים, חשוב להבין מה באמת עומד לקרות. איך כל משחק בנוי, מה הדרישות, ואיך אפשר לשרוד ולנצח. לא משנה אם אתם באים לשחק בקטע של חוויה או כדי לדרג גבוה בטבלת הניקוד – מי שיודע למה לצפות, תמיד מתחיל ביתרון.
אז שבו רגע, קחו אוויר, ותנו לנו לקחת אתכם צעד אחר צעד דרך כל אחד מהמשחקים – עם הסברים סודיים, טיפים שיעזרו לכם לעקוף את המתחרים, ותובנות קטנות שיכולות לעשות את ההבדל בין “הודחת” ל”עלית שלב”.
כמה רחוק אתם מוכנים ללכת?
האתגר התחיל. זו ההזדמנות שלכם להיכנס לעולם של משחקי הדיונון – ולצאת כשאתם בטופ.
🎟️ הזמן כרטיסים עכשיו🟢🔴 אור אדום, אור ירוק – המשחק שמפיל גם את מי שבטוחים בעצמם
זהו המשחק הראשון, הדרמטי והבלתי נשכח. כאן הכול מתחיל. כאן גם מסתיימות התקוות של לא מעט משתתפים.
מה שנראה מבחוץ כמו משחק ילדים פשוט – הופך ברגע אחד למבחן עצבים, ריכוז ושליטה טוטאלית בגוף. אין סליחה. אין פשרות. אין תנועה מיותרת.
🎬 איך זה עובד בחוויה בניו יורק?
אתם תכנסו לחלל ענק שמעוצב בדיוק כמו הסצנה מהסדרה – עם מרחב פתוח, קירות עם ציורי פרחים, ואותה בובה ענקית ומצמררת של יאנג-הי (Young-hee) עומדת בקצה המסלול, מסתובבת בזעם רובוטי.
המשימה שלכם: לחצות את המגרש מהר ככל האפשר, אבל… רק כשיש "אור ירוק".
כשנשמע הקול המוכר של הבובה – אתם נעים. כשמתחיל "אור אדום" – אתם חייבים לקפוא במקום. מצלמות חכמות מזהות כל תנועה מיותרת, אפילו הכי קטנה. גם מצמוץ לא במקום עלול לגרום להדחה.
🧠 איך מתכוננים?
שמרו על שיווי משקל: מתבצע על משטח חלק. נעליים שטוחות עם סוליה יציבה יעזרו לכם לשמור על איזון.
התמקדו בקצב ולא במהירות: משתתפים שמנסים "לגנוב" צעדים – לרוב נופלים. אלה שמתקדמים במקצב אחיד, מגיעים רחוק יותר.
אל תנסו לחקות אחרים: כל אחד מגיב אחרת למתח. אל תתבלבלו מתנועה של משתתפים לידכם – זה מה שגורם ל-80% מהנפילות.
הישירו מבט קדימה: מבט נחוש ויציב משדר לגוף שלכם ביטחון – ומוריד את הסיכוי לטעות.
קחו נשימה עמוקה כל פעם שעוצרים: זה יאזן את מערכת העצבים וישמור עליכם חדים לאורך כל המשחק.
עברתם את זה? ברכות. זה לא אומר כלום. כי רק התחלתם.
אבל מי שעובר את "אור אדום, אור ירוק" בשלום – מגיע למשחק הבא עם ביטחון, מיקוד, ויתרון ברור על כל מי שנלחץ ונפל.
🪟 גשר הזכוכית – קפיצה בין חיים למוות
אם "אור אדום, אור ירוק" הוא מבחן של קור רוח – אז "גשר הזכוכית" הוא מבחן של אומץ טהור.
זהו השלב שבו אתם עומדים אל מול הלא נודע, מביטים קדימה, ורק דבר אחד בטוח: תצטרכו לקחת סיכון. לפעמים גם פעמיים.
🧩 איך זה נראה בניו יורק?
ברגע שאתם עולים על הגשר, תיכנסו לחלל עצום שמואר בתאורה קרה – מסביבכם חושך כמעט מוחלט, רק הגשר מואר.
לפניכם: סדרת לוחות זכוכית זהים למראה, ערוכים בשתי שורות. על כל שלב בגשר – שתי אפשרויות. אחת "אמיתית" – שתחזיק אתכם. השנייה "שבירה" – שעליה לא תשרדו.
כמובן, אתם לא באמת נופלים לשום תהום – אבל הצליל, הרטט, אפקטי התאורה והתגובה מהצוות מסביב יוצרים תחושת ריאליזם מפתיעה. הנפילה אולי וירטואלית, אבל הפחד – אמיתי מאוד.
🧠 איך מתכוננים?
שימו לב למשתתפים לפניכם: לפעמים, אם אתם לא הראשונים על הגשר – תראו עקבות, סימנים קלים או אפילו סדקים זעירים שיכולים להסגיר איזו זכוכית נדרכה קודם.
נשמו עמוק בין קפיצה לקפיצה: התחושה היא כמו בחדר בריחה, אבל הלחץ גדול פי כמה. נשימה מודעת תעזור לכם לחשוב ולא לפעול באימפולסיביות.
שמרו על מרכז כובד נמוך: כופפו מעט ברכיים בזמן הקפיצה כדי לשפר יציבות. תנועות חדות – עלולות "להפיל" אתכם מהגשר.
שמרו על ריכוז מוחלט: אחד הטריקים של המקום הוא שימוש באפקטים קוליים שמטרידים את הריכוז – קולות נפילה, מוזיקת מתח, אפילו צרחות מוקלטות. תתעלמו. תהיו בזון.
🤫 טיפ סודי:
אל תצפו לעזרה. שומרי החוויה לא ינחו אתכם. אבל שימו לב לעובדה מעניינת: זכוכית שמוחזרת באור מסוים נראית מעט פחות שקופה. תנו מבט מהיר – לפעמים זה כל ההבדל.
"גשר הזכוכית" הוא לא משחק של ידע – הוא משחק של החלטות.
מי שלומד לקבל סיכונים מחושבים – עובר. מי שמתמהמה – נופל.
⚓ מלחמות ספינות (Warships) – אסטרטגיה, בריתות ובגידות
אחרי מבחן העמידה בלחץ ואומץ אישי, מגיע משחק שמעלה את הרמה: כאן צריך לחשוב, לחשב, לתמרן… ולעיתים גם לבגוד.
מלחמות ספינות הוא משחק מקורי שלא הופיע בסדרה, אך עוצב במיוחד עבור הגרסה הניו-יורקית של החוויה – והוא מוסיף מימד מפתיע של קרב קבוצתי וטקטיקה בזמן אמת.
🎮 מה קורה כאן בעצם?
אתם נחלקים לקבוצות – כל קבוצה מייצגת "צי" של ספינות. כל שחקן מגלם חלק מהספינה: קַפְּטֶן, נווט, תותחן או חבלן.
המשחק מתרחש בחלל עגול, כמו זירה – ומטרת הקבוצה שלכם היא "להטביע" ספינות יריבות על ידי מהלכים מתוזמנים, ירי פיזי באמצעות אלמנטים אינטראקטיביים, והחלטות קבוצתיות שדורשות תיאום בשניות.
בכל תור, יש לכל קבוצה חלון זמן לבצע מהלך. הקפטנים מקבלים מידע סודי על מיקום היריבים – וצריכים להחליט אם לחשוף אותו, או לשמור לעצמם.
מי שיורה מהר מדי – עלול לחשוף את עצמו. מי שמחכה – עלול להיות מותקף לפני שיספיק להגיב.
🧠 איך מתכוננים?
דברו עם הקבוצה שלכם מההתחלה: ברגע שמוקמים הצוותים – נצלו את הדקות הראשונות כדי לחלק תפקידים, להבין מי טוב במה, ולבנות אמון בסיסי.
שמרו על קור רוח: יש רגעים שבהם מישהו מהצוות "מתפוצץ" מלחץ – ופה אתם נבחנים. תישארו ממוקדים. קר רוח מנצח קריזה.
בחנו את שפת הגוף של היריבים: לעיתים קבוצות אחרות יסגירו בטעות מידע על מיקומן – תנועות, לחישות, מבטים. היו דרוכים.
הקפטן? אל תחשוף הכל: אם נבחרתם לתפקיד הקפטן – אתם מקבלים את רוב המידע. לפעמים דווקא שקר קטן או הסתרה תוביל את הקבוצה שלכם לניצחון.
🤫 טיפ סודי:
קבוצות שבונות מראש אסטרטגיית "שקט תעשייתי" – ומבצעות מהלכים תוך סימנים מוסכמים מראש (כמו מגע ביד, מצמוץ, סימן עם האצבע) – כמעט תמיד משיגות יתרון ברור. תחשבו על זה מראש.
מלחמות ספינות הוא לא רק משחק – הוא שדה קרב מנטלי.
זה המקום שבו מתגלה מי אתם כשאתם בתוך צוות: האם אתם מובילים? מבלפים? או נשברים בלחץ?
📍 היכן ממוקמת החוויה וכיצד מגיעים אליה?
לב ליבה של מנהטן, ממש על התפר שבין קוריאה טאון לבין מתחם מייסיס – שם תמצאו את אחת החוויות המסעירות והמדוברות של ניו יורק.
"משחקי הדיונון – החוויה" (Squid Game: The Experience) ממוקמת בנקודה מרכזית ונגישה במיוחד:
📌 הכניסה היא בפינה הצפון-מערבית של שדרת השישית ורחוב 32 (6th Avenue & West 32nd Street).
🚇 איך הכי נוח להגיע לשם?
✨ ברכבת תחתית (סאבוויי):
התחנה הקרובה ביותר: 34 St – Herald Sq Station
🚇 קווים: B, D, F, M, N, Q, R, W – כולם עוצרים כאן.לחלופין, אפשר גם לרדת ב־33 St Station של PATH או Penn Station (רכבות LIRR, NJ Transit, Amtrak).
💡 טיפ: התחנה של הרלד סקוור נמצאת 3 דקות הליכה בלבד מהכניסה לחוויה – צאו ביציאה המובילה לשדרת השישית.
🚶 הליכה ברגל:
המקום נמצא בטווח הליכה ממקומות מרכזיים כמו:
קוריאה טאון (K-Town)
מייסיס
בריאנט פארק
תחנת פן (Penn Station)
אם אתם כבר באזור – פשוט לכו ברגל, תספגו את האווירה ותתנו למתח לעלות לקראת הכניסה למשחק…
🚖 מונית או Uber:
אפשר כמובן להגיע גם ברכב, אך לא מומלץ להגיע עם רכב פרטי – אזור זה של מנהטן צפוף במיוחד, והחניה כמעט בלתי אפשרית. שירותי Uber, Lyft או מונית צהובה יובילו אתכם בקלות ישירות לכניסה.
🚫 חשוב לדעת:
אין כניסה למתחם לפני שעת הסשן שצוינה בכרטיס.
לא ניתן להכניס עגלות, אוכל, שתייה או חיות מחמד.
עדיף להגיע לפחות 20 דקות מראש לצ'ק-אין רגוע והתארגנות.
🎯 למי החוויה הזו מומלצת – ולמי פחות?
האם החוויה הזו מתאימה לכולם? ממש לא.
זו לא אטרקציה רגילה של ניו יורק, אלא הפקה תיאטרלית, אינטראקטיבית ומותחת שמתאימה לקהל מסוים – כזה שמוכן לאתגר.
לפני שאתם קונים כרטיסים, כדאי לבדוק האם אתם באמת הקהל הנכון.
✅ למי זה כן מומלץ?
לחובבי הסדרה: אם צפיתם ב"משחקי הדיונון" ואהבתם – החוויה תרגיש כמו להגשים פנטזיה טלוויזיונית.
למחפשי אדרנלין: אוהבים ריגוש? אתגרים? קצב מהיר ולחץ חיובי? זו בדיוק האטרקציה בשבילכם.
לקבוצות חברים: קבוצה של 3–6 משתתפים נהנית יותר – בעיקר כשמשתפים פעולה, מתחרים זה בזה ומצטלמים ביחד.
לזוגות צעירים שאוהבים אקשן: זו חוויה זוגית מהנה ושוברת שגרה, עם הרבה הזדמנויות לצחוק, להתלהב ולצלם תמונות בלתי נשכחות.
למטיילים שחיפשו משהו אחר בניו יורק: אם כבר עשיתם את האמפייר, את ברודוויי ואת הסנטרל פארק – זו הזדמנות לשבור את המסלול הקלאסי.
❌ למי זה פחות מומלץ?
ילדים ונערים מתחת לגיל 16: ניתן להיכנס לכאן אמנם בכל גיל, אך מבחינת תכנים, סאונד, חושך ולחץ – זה לא מתאים לרגישים או צעירים מדי.
מי שמתקשה לעמוד, לרוץ או לנוע מהר: יש שלבים שמצריכים תזוזה מהירה, קפיצות קלות ותגובה תחת לחץ. לא מתאים למי שסובל מבעיות פיזיות משמעותיות.
למי שלא ראה את הסדרה בכלל: אפשר להשתתף, אבל חלק גדול מהחוויות יתפספס אם לא תזהו את הדמויות, את המשחקים ואת ההקשרים.
לאנשים רגישים לסאונד, הבהובים או לחץ פסיכולוגי: יש אפקטים של חושך, רעש, אורות מהבהבים ותחושת נוכחות אינטנסיבית – לא כל אחד ירגיש בנוח.
💡 טיפ חשוב: אם אתם לא בטוחים – התחילו בצפייה בטריילר של הסדרה או בצילומי החוויה ביוטיוב. זה יעזור להבין אם האווירה מתאימה לכם לפני שתזמינו.
🎯 חושבים שיש לכם את זה? הזמן לבדוק את זה!
🔥 הזמן כרטיס עכשיו👀 לא צפיתם בסדרה? זה מה שחשוב לדעת
התשובה הקצרה: כן, אפשר ליהנות גם בלי לראות את הסדרה – אבל…
כמו לנסות להיכנס לסרט המשך מבלי לראות את הסרט הראשון, החוויה תהיה ויזואלית, מרשימה ואולי אפילו כיפית – אבל חלק מהמשמעויות, הדמויות והרפרנסים פשוט יתפספסו.
🎭 מה עדיין תוכלו לחוות?
את העיצוב המרשים: גם בלי לדעת כלום, תתרשמו מהתפאורה, הצבעים, האורות והעולם הייחודי שנבנה כאן.
את המשחקים עצמם: כל אחד יכול להשתתף. ההסברים ברורים, הצוות מכוון, והאתגרים עצמם אינם תלויים בעלילה.
את ההתרגשות הקבוצתית: תחרות, טבלת ניקוד, אדרנלין – אלו דברים שכל אחד יכול להתחבר אליהם, גם בלי רקע.
🤔 מה אולי תחמיצו?
הבנת הדמויות: מי זה ה"פרונט מן"? מה הסיפור של הבובה? למה המסדרונות נראים ככה? בלי לדעת – זה ייראה מגניב, אבל ריק.
עומק רגשי: מי שראה את הסדרה מגיע עם מתח פנימי, ציפיות, חרדה – וזו בדיוק התחושה שהמפיקים ניסו לשחזר. מי שלא מכיר – ירגיש קצת "מחוץ לסיפור".
חיבור לניואנסים הקטנים: למשל, משפטים שמושמעים במהלך המשחקים, הסמלים שעל המסכות, שפת הגוף של הדמויות – כל אלו מתכתבים עם רגעים ספציפיים מהסדרה.
🎥 רוצים ליהנות באמת? הנה ההמלצה שלנו:
לפני שאתם מזמינים, תראו לפחות את פרק 1 של הסדרה – הוא מספיק כדי להבין את הקונספט, להכיר את הדמויות המרכזיות ולהרגיש את האווירה.
ואם תאהבו? תמשיכו הלאה ותבואו מוכנים כמו מקצוענים.
🏁 אז מה נשאר? רק להיכנס למשחק
אם אתם מחפשים חוויה שונה, מקורית, מלאה בריגוש, הפתעות ואקשן – זה הרגע שלכם.
"משחקי הדיונון – החוויה" בניו יורק היא לא עוד אטרקציה, אלא אירוע שלם שפותח בפניכם שער לעולם טלוויזיוני מסעיר, שבו אתם כבר לא רק צופים מהספה – אלא ממש בתוך הסיפור.
זה מתחיל בצעדים זהירים, עובר דרך דילמות מפתיעות, רגעים של מתח, תחושת ניצחון או הדחה… ומסתיים בחיוך ענק מול קוקטייל קוריאני, צילום בלתי נשכח ומרצ’נדייז שיזכיר לכם את זה עוד הרבה אחרי שתחזרו הביתה.
המקומות נתפסים מהר, והחוויה הפכה לשם דבר בעיר.
אם אתם כבר בניו יורק – או מתכננים להיות – זה הזמן להזמין, לתאם ולשחק.
המשחק מחכה לכם. השאלה היא – אתם מוכנים לשחק?