ברוכים הבאים לברוקלין (Brooklyn) – המקום שבו ישן פוגש חדש, שבו אמנות פורחת בכל פינה, ושבו לכל סמטה יש סיפור מרתק לספר. אם חשבתם שכבר ראיתם הכל במנהטן, תחשבו שוב. ברוקלין היא עולם שלם של תרבויות, טעמים וריחות שלא תוכלו למצוא בשום מקום אחר בעולם.
מהרגע שתעברו את הגשר המפורסם – גשר ברוקלין (Brooklyn Bridge) – תבינו שהגעתם למשהו אחר. כאן לא תראו רק גורדי שחקים נוצצים, אלא גם שכונות שקטות עם בניינים היסטוריים, פארקים ירוקים שמתמזגים עם הנוף האורבני, וסצנה קולינרית שמזמינה אתכם לטעום מנות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.
ברוקלין היא לא רק שכונה – היא מדינה קטנה בתוך העיר הגדולה. כאן תפגשו אנשים מכל העולם, תגלו קהילות מגוונות, ותשמעו עשרות שפות שונות ברחובות. כל שכונה בברוקלין היא עולם בפני עצמו, עם סגנון חיים, אומנות מקומית וסיפורים שייחודיים לה בלבד.
אז בין אם אתם חובבי אמנות אורבנית, חובבי אוכל גורמה, או מחפשים את הפינות השקטות להתנתק מההמולה של העיר – ברוקלין היא המקום בשבילכם. הצטרפו אלינו למסע ברחובות הכי מעניינים של השכונה שהפכה לסמל של חדשנות, יצירתיות ואותנטיות ניו-יורקית אמיתית.
8 עובדות מרתקות על רובע ברוקלין
- ברוקלין היא אחד מחמשת הרובעים של ניו יורק, אך אם הייתה עיר עצמאית, היא הייתה הרביעית בגודלה בארצות הברית. עם אוכלוסייה של כ-2.7 מיליון תושבים, ברוקלין גדולה יותר מבחינת אוכלוסייה מכמה ערים מרכזיות כמו שיקגו ולוס אנג'לס.
- השם "ברוקלין" מגיע מהעיירה ההולנדית "ברויקלן" (Breukelen) במאה ה-17, מתיישבים הולנדים העניקו לשכונה את שמה, אשר נשמר עד היום.
- הקהילה היהודית בברוקלין היא אחת הגדולות בעולם מחוץ לישראל. ברוקלין היא בית לכמה מהקהילות היהודיות הוותיקות והמשפיעות בארצות הברית, ביניהן קהילות חסידיות ומודרניות כאחד.
- ברוקלין היא מרכז יצירתי ואמנותי שהשפיע על תרבות הפופ העולמית. אמנים, מוזיקאים, וסופרים רבים החלו את דרכם בברוקלין, והאווירה האמנותית ממשיכה למשוך כישרונות מכל העולם.
- ברוקלין היא אחת הערים היחידות בעולם שבהן תוכלו לשמוע למעלה מ-200 שפות שונות. הגיוון התרבותי כאן הוא עצום, וכל רחוב מביא איתו טעמים וריחות ממדינות שונות.
- השוקולד המפורסם של חברת "Hershey's" התחיל את דרכו בברוקלין. אמנם החברה עברה לפנסילבניה, אבל השוקולד הראשון נוצר במפעל כאן ברובע בברוקלין.
- הפיצה הראשונה בארצות הברית נפתחה בברוקלין בשנת 1905. מסעדת "Lombardi's" הייתה הראשונה שהציעה פיצה בסגנון איטלקי, והפכה את המאכל לאגדה אמריקאית.
- ברוקלין היא ביתם של כמה מהגשרים המפורסמים ביותר בעולם. גשר ברוקלין הוא רק אחד מהם – תמצאו כאן גם את גשר וויליאמסבורג (Williamsburg Bridge) וגשר מנהטן (Manhattan Bridge) שמחברים בין ברוקלין לשאר חלקי העיר.
מה הופך את ברוקלין לשכונה ייחודית בתוך הנוף הניו יורקי?
ברוקלין היא הרבה יותר מסתם רובע בניו יורק; היא מיקרוקוסמוס של העולם כולו. כל שכונה כאן משקפת תרבות שונה, וכל רחוב מספר סיפור אחר. מה שמייחד את ברוקלין הוא השילוב הנדיר בין חדשנות לבין מסורת, בין היסטוריה עשירה לבין אמנות עכשווית פורצת דרך.
גיוון תרבותי שאין שני לו
ברוקלין היא אחת השכונות המגוונות ביותר בעולם. כאן תמצאו קהילות יהודיות, איטלקיות, איריות, היספניות, אפרו-אמריקאיות, ועוד עשרות קהילות אחרות שחיות זו לצד זו בהרמוניה יחסית. כל קהילה הביאה איתה את המסורות, האוכל, והמוזיקה שלה, ויחד הם יוצרים פסיפס תרבותי ייחודי שאין כמותו.
סצנת אמנות אורבנית פורחת
ברוקלין היא בית לאומנות רחוב מהמעלה הראשונה. גרפיטי איכותי, גלריות אמנות אלטרנטיביות, ומופעי מוזיקה ספונטניים הם חלק בלתי נפרד מהנוף המקומי. אמנים רבים בוחרים לגור ולעבוד בברוקלין בשל האווירה היצירתית והפתוחה שהיא מציעה.
אוכל שלא תמצאו בשום מקום אחר
ברוקלין היא גן עדן קולינרי. מהמעדניות היהודיות המסורתיות ועד מסעדות הגורמה החדשניות, כאן תוכלו לטעום מנות מכל קצוות העולם. הפיצה הראשונה בארצות הברית נולדה בברוקלין, וכך גם הבייגל הניו-יורקי המפורסם.
היסטוריה ופיתוח מתמיד
למרות שברוקלין עוברת תהליך של מודרניזציה ופיתוח, היא מצליחה לשמור על הקסם ההיסטורי שלה. השכונות העתיקות עם הבתים הבנויים מלבנים חומות והפארקים הירוקים הם תזכורת לעבר העשיר של האזור, בעוד גורדי השחקים החדשים מעידים על העתיד המבטיח.
הקהילה היהודית הגדולה בעולם
ברוקלין היא בית לקהילה יהודית ענקית, אחת הגדולות בעולם מחוץ לישראל. תוכלו למצוא כאן שכונות יהודיות מובהקות כמו בורו פארק (Borough Park) ו-וויליאמסבורג (Williamsburg) שבהן תרגישו ממש כמו בבני ברק או ירושלים.
אווירת שכונה בתוך העיר הגדולה
למרות היותה חלק מהעיר ניו יורק, ברוקלין מצליחה לשמור על אווירה שכונתית וקהילתית. המקומיים מכירים אחד את השני, והחנויות המקומיות נשארות חלק בלתי נפרד מהחיים היומיומיים. יש כאן תחושת קהילה חזקה שלא תמיד מרגישים במרכזי ערים גדולות אחרות.
מוקד לחדשנות וטכנולוגיה
ברוקלין מושכת יזמים, סטארט-אפיסטים, ואנשי טכנולוגיה מרחבי העולם. השכונה הפכה למוקד חדשנות וטכנולוגיה, עם חללי עבודה משותפים ואירועי נטוורקינג שמתקיימים באופן קבוע.
גשרים ואדריכלות איקונית
הגשרים המפורסמים של ברוקלין, כמו גשר ברוקלין וגשר וויליאמסבורג, הם לא רק צירי תחבורה חשובים אלא גם סמלים אדריכליים איקוניים של ניו יורק. האדריכלות בברוקלין נעה בין בתים היסטוריים שנבנו במאה ה-19 ועד מבנים מודרניים וחדשניים.
סיפורה ההיסטורי של שכונת ברוקלין
ההיסטוריה של ברוקלין מתחילה לפני מאות שנים, כאשר האזור שבו היא ממוקמת היום היה מיושב על ידי שבטים אינדיאנים בני שבט לנאפי (Lenape) . הם קראו לאדמה הזו בשמות שמשמעותם הייתה "המקום של המישור" ונהנו מהקרבה לנהר ומהקרקעות הפוריות שסיפקו את צורכיהם. אולם, השלווה המקומית השתנתה לחלוטין כאשר באמצע המאה ה-17 הגיעו לכאן מתיישבים הולנדים.
ההולנדים הקימו את היישוב הראשון וקראו לו "ברויקלן" (Breuckelen) על שם עיירה קטנה בהולנד. תחילה, בברוקלין התגוררה קהילה חקלאית פשוטה, עם שדות תירס ותחנות רוח שפעלו לאורך קו החוף. החקלאים ההולנדים לא יכלו לדמיין שיום אחד היישוב הקטן שלהם יהפוך לאחד האזורים המשפיעים בעולם.
במהלך המאה ה-18, השליטה בברוקלין עברה לידי הבריטים, ולאחר מכן היא הייתה חלק מרכזי במאבק על העצמאות האמריקאית. קרב לונג איילנד, שנערך בשנת 1776, היה אחד הקרבות הגדולים של מלחמת העצמאות והתרחש בשטחי ברוקלין של היום. אף על פי שהבריטים ניצחו בקרב הזה, ברוקלין נותרה סמל לרוח הלחימה ולנחישות של המתיישבים האמריקאים.
לאורך המאה ה-19, ברוקלין עברה תהליך של שינוי דרמטי. היא הפכה לעיר תעשייתית משגשגת עם נמל פעיל ששימש כשער כניסה לאלפי מהגרים שהגיעו לארצות הברית. גלי המהגרים, בעיקר מאירלנד, איטליה ומזרח אירופה, שינו את פני האוכלוסייה של ברוקלין והפכו אותה למקום שבו תרבויות שונות מתמזגות זו בזו.
בשנת 1898, ברוקלין הפכה רשמית לחלק מניו יורק סיטי, במהלך שאיחד את חמשת הרובעים של העיר הגדולה. האיחוד הזה עורר מחלוקות רבות בקרב תושבי ברוקלין, שחלקם חששו לאבד את הזהות הייחודית של העיר שלהם. אבל גם לאחר האיחוד, ברוקלין הצליחה לשמור על אופי עצמאי ומיוחד.
בתחילת המאה ה-20, ברוקלין המשיכה למשוך אליה מהגרים מכל העולם. השכונות היהודיות של ברוקלין גדלו בצורה משמעותית, והקהילה היהודית הפכה לאחת הגדולות והמשפיעות בארצות הברית. בתקופה זו הוקמו מוסדות חינוך יהודיים, בתי כנסת ומרכזים קהילתיים שהעניקו תחושת בית למהגרים החדשים.
השנים שלאחר מלחמת העולם השנייה הביאו אתגרים חדשים לברוקלין. כמו בערים רבות אחרות בארצות הברית, גם כאן התרחש תהליך של הגירה לפרברים. משפחות רבות עזבו את השכונות העירוניות ועברו לאזורים מרוחקים יותר. התהליך הזה הוביל לירידה מסוימת באוכלוסייה ולמשבר כלכלי שהשפיע על אזורים מסוימים בברוקלין.
אבל כמו עוף החול שקם לתחייה, ברוקלין לא נכנעה למשברים. החל משנות ה-80 וה-90 של המאה ה-20, השכונה החלה לעבור תהליך של התחדשות. אמנים, יזמים ואנשי רוח החלו להגיע לברוקלין בחיפוש אחר דיור בר השגה ואווירה יצירתית. השכונות כמו וויליאמסבורג ודמבו הפכו למרכזי תרבות ואמנות עולמיים.
היום, ברוקלין היא סמל לחדשנות וליצירתיות. היא מהווה בית לקהילות מגוונות, סצנת אוכל פורחת, ואמנות רחוב שנחשבת לאחת הטובות בעולם. מהגשר המפורסם שלה ועד לפארקים הירוקים ולבתי הקפה האותנטיים, ברוקלין ממשיכה להדהים ולהפתיע את כל מי שמבקר בה. סיפורה של ברוקלין הוא סיפור על שינוי, התאמה, וצמיחה בלתי פוסקת – תזכורת חיה לכך שגם בתוך עיר ענקית כמו ניו יורק, יש מקומות עם נשמה ייחודית משלהם.
יהדות ברוקלין- איך הפכה השכונה לשם נרדף ליהדות ארצות הברית?
סיפורה של יהדות ברוקלין מתחיל עם גלי ההגירה הגדולים של סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. באותה תקופה, מיליוני יהודים נמלטו מאירופה בשל רדיפות, פוגרומים, ואנטישמיות גוברת. רבים מהם ראו באמריקה את ארץ ההזדמנויות הבלתי מוגבלות, וברוקלין הפכה ליעד מועדף בשל קרבתה לנמל ניו יורק והאפשרות למצוא דיור במחירים שפויים יחסית למנהטן.
הקהילות הראשונות שהגיעו לברוקלין היו בעיקר יהודים ממזרח אירופה, שהביאו איתם את השפה היידיש, את המסורות החסידיות, ואת התרבות היהודית העשירה. הם התמקמו בשכונות כמו בראונסוויל (Brownsville) וויליאמסבורג (Williamsburg) והקימו בתי כנסת ומוסדות קהילתיים ששמרו על הזהות היהודית גם בארץ החדשה.
החיים בברוקלין לא היו פשוטים עבור המהגרים היהודים. הם עבדו בעבודות כפיים קשות, בעיקר במפעלים ובבתי מלאכה, אך השאיפה לחינוך ולשיפור איכות החיים הייתה חזקה מאוד בקהילה היהודית. לאט לאט החלו יהודים להשתלב בתחומים כמו מסחר, משפטים, ורפואה, ובמקביל שמרו על המסורת היהודית בבית ובקהילה.
אחת מהקהילות היהודיות המפורסמות ביותר שהתבססו בברוקלין היא קהילת חב"ד. בשנת 1940, הרבי יוסף יצחק שניאורסון, האדמו"ר השישי של חב"ד, נמלט מאירופה והקים את מרכז חב"ד העולמי בשכונת קראון הייטס (Crown Heights) . בהמשך, הרבי מנחם מנדל שניאורסון, האדמו"ר השביעי, הפך את קראון הייטס למרכז רוחני יהודי עולמי. עד היום, אלפי חסידים ומבקרים מכל רחבי העולם מגיעים לשכונה כדי לפקוד את ה-770, בית המדרש המרכזי של חב"ד.
בשנות ה-50 וה-60 של המאה ה-20, יהודים רבים עזבו את ברוקלין לטובת פרברים מרוחקים יותר, אך במקביל נרשמה עלייה במספר הקהילות החסידיות והאורתודוקסיות שחזרו להתיישב בשכונות כמו בורו פארק (Borough Park) ופלטבוש (Flatbush) . בורו פארק הפכה לאחת מהשכונות היהודיות הגדולות והמשפיעות בעולם, עם עשרות בתי כנסת, ישיבות, ומוסדות שמשרתים את הקהילה המקומית.
היום, ברוקלין היא ביתה של אחת הקהילות היהודיות הגדולות בעולם מחוץ לישראל, עם למעלה מחצי מיליון יהודים שמתגוררים ברובע ומהווים למעלה מ-20% מאוכלוסייתו. מה שמייחד את יהדות ברוקלין הוא השילוב בין מסורת לחדשנות. לצד קהילות חסידיות ששומרות בקפדנות על אורח חיים מסורתי, תמצאו גם קהילות מודרניות ופתוחות יותר, שמחפשות לשלב את ערכי היהדות עם החיים בעיר הגדולה.
יהודי ברוקלין תרמו ועדיין תורמים תרומה עצומה לחיים התרבותיים, הפוליטיים, והחברתיים של ניו יורק. סופרים, מוזיקאים, ואנשי אקדמיה יהודים שגדלו בברוקלין הפכו לדמויות מובילות בזירה האמריקאית. גם בתחום הקולינרי, ברוקלין הייתה חלוצה בהבאת אוכל יהודי מסורתי כמו בייגלס, פיצה כשרה, ומאכלים מזרח אירופאים למרכז הבמה הקולינרית של ניו יורק.
הסיפור של יהדות ברוקלין הוא סיפור של עמידה בפני אתגרים, הסתגלות לתנאים חדשים, ושמירה על זהות ייחודית. הקהילה היהודית כאן מהווה גשר בין העבר לעתיד, ומשקפת את הרוח היהודית של חיבור בין מסורת לקדמה.
כיצד ברוקלין מחולקת – השכונות השונות שמרכיבות את הרובע העצום
ברוקלין היא אחד מחמשת הרובעים של ניו יורק, והיא מורכבת ממספר רב של שכונות, שלכל אחת מהן יש אופי ייחודי משלה. כל שכונה מציעה חוויה שונה למבקרים ומתגוררים בה, עם מגוון של תרבויות, סגנונות חיים, ואטרקציות מקומיות.
וויליאמסבורג (Williamsburg)
אחת השכונות המוכרות ביותר בברוקלין. בעבר הייתה מעוז של מהגרים יהודים מזרח-אירופאים, והיום היא נחשבת למרכז של אמנות, מוזיקה, וסצנת היפסטרים. השכונה מציעה שילוב מעניין של קהילות חסידיות לצד אוכלוסייה צעירה וצבעונית.
קראון הייטס (Crown Heights)
שכונה זו היא מרכז קהילת חב"ד העולמית. קראון הייטס מתאפיינת בקהילה יהודית חזקה ומוסדות חינוך ודת רבים. לצד הקהילה היהודית, מתגוררות בשכונה גם קהילות אפרו-אמריקאיות וקריביות, מה שיוצר פסיפס תרבותי ייחודי.
בורו פארק (Borough Park)
השכונה היהודית האורתודוקסית הגדולה ביותר בברוקלין. כאן תמצאו עשרות בתי כנסת, ישיבות, ומוסדות צדקה, לצד חנויות ומסעדות כשרות. האווירה בשכונה היא מאוד מסורתית, ורבים מהתושבים לבושים בלבוש חסידי מסורתי.
דמבו (DUMBO – Down Under the Manhattan Bridge Overpass)
שכונה טרנדית ומתחדשת הממוקמת מתחת לגשר מנהטן וגשר ברוקלין. דמבו היא מוקד משיכה לאמנים, יזמים ואנשי טכנולוגיה. תמצאו כאן גלריות אמנות, מסעדות יוקרה, ונוף מרהיב של מנהטן.
פארק סלופ (Park Slope)
שכונה משפחתית וירוקה עם אווירה נעימה וקהילתית. פארק סלופ ידועה בפארקים היפים שלה, בבתי הספר המעולים, ובחנויות המקומיות. השכונה נחשבת לאחת השכונות המבוקשות ביותר למגורים בברוקלין.
ברייטון ביץ' (Brighton Beach)
המכונה גם "אודסה הקטנה", ברייטון ביץ' היא שכונה רוסית מסורתית השוכנת ליד חוף הים. כאן תמצאו מסעדות רוסיות אותנטיות, חנויות מכולת ייחודיות, ואווירה שמזכירה את מזרח אירופה.
גרין- פוינט (Greenpoint)
שכונה עם אוכלוסייה פולנית גדולה, המציעה מסעדות פולניות מסורתיות, כנסיות יפות, ושוקי אוכל ייחודיים. גריןפוינט היא גם מוקד מתפתח של אמנים ויוצרים.
קוני איילנד (Coney Island)
אחת השכונות האייקוניות של ברוקלין בזכות פארק השעשועים המפורסם שלה והטיילת לאורך החוף. קוני איילנד מציעה חוויה נוסטלגית עם רכבות הרים, משחקי קרנבל, וחופים יפים.
באי רידג' (Bay Ridge)
שכונה שקטה ומקסימה בדרום ברוקלין, עם נוף מדהים של מפרץ ניו יורק וגשר ורזאנו (Verrazzano Bridge). באי רידג' מתאפיינת בבתי מגורים פרטיים ובקהילה מגוונת של איטלקים, אירים, וסקנדינבים.
פלטבוש (Flatbush)
אחת השכונות הוותיקות ביותר בברוקלין. פלטבוש מאכלסת קהילה יהודית גדולה לצד קהילות מהאיים הקריביים ואפריקה. השכונה מתאפיינת בבתים בסגנון ויקטוריאני ומוסדות חינוך יהודיים רבים.
ברדפורד-סטייבסנט (Bedford-Stuyvesant)
שכונה עם מורשת אפרו-אמריקאית עשירה. היא ידועה באדריכלות הבתים ההיסטוריים שלה ובתרבות המוזיקה החזקה, בעיקר בתחום הג'אז וההיפ הופ.
רד הוק (Red Hook)
שכונה תעשייתית שהפכה למוקד אמנות ותרבות. רד הוק מציעה מבט ייחודי על קו הרקיע של מנהטן ונמל ניו יורק. תמצאו כאן חנויות בוטיק, ברים ייחודיים, ומסעדות נחשבות.
האתרים שאסור לכם לפספס בשכונת ברוקלין
גשר ברוקלין (Brooklyn Bridge)
אין ספק שגשר ברוקלין הוא אחד האייקונים של העיר ניו יורק, ואולי של ברוקלין בפרט. הגשר, שנפתח בשנת 1883, היה בזמנו הגשר התלוי הארוך ביותר בעולם, והוא הפך לסמל של קידמה וחדשנות אמריקאית. ההליכה על הגשר היא חוויה בפני עצמה, כאשר מצד אחד תוכלו לראות את הנוף של מנהטן ומצד שני את קו החוף של ברוקלין. ביום שמשי, הגשר הופך למוקד צילום פופולרי עבור תיירים ומקומיים כאחד.
מעבר להיותו אטרקציה תיירותית, גשר ברוקלין הוא גם יצירת אמנות ארכיטקטונית מרשימה. הכבלים הפלדה והקשתות הניאו-גותיות שלו יוצרים מראה ייחודי ומרהיב. הגשר מייצג את החיבור בין עבר לעתיד, בדיוק כמו ברוקלין עצמה.
אם אתם רוצים לחוות את הגשר בצורה הטובה ביותר, כדאי להגיע מוקדם בבוקר או לקראת השקיעה, כאשר האור הרך של השמש יוצר אווירה קסומה ומדגיש את היופי של המבנה ההיסטורי.
שכונת דמבו (DUMBO)
דמבו, או בשמה המלא "Down Under the Manhattan Bridge Overpass", היא אחת השכונות הטרנדיות והמתפתחות ביותר בברוקלין. השכונה, שבעבר הייתה אזור תעשייתי, הפכה למוקד של אמנות, טכנולוגיה ויזמות. הרחובות המרוצפים באבנים עתיקות, לצד המבנים התעשייתיים שהוסבו לחללי גלריות ובתי קפה, מעניקים לשכונה אופי ייחודי שאין כמותו.
אחת הנקודות המפורסמות ביותר בדמבו היא נקודת התצפית על גשר מנהטן שנמצאת ברחוב וושינגטון. זהו אחד הלוקיישנים המוכרים ביותר לצילומים בניו יורק, ומדי יום מגיעים לכאן עשרות תיירים כדי לצלם את התמונה המושלמת עם הגשר ברקע.
בנוסף, בדמבו תמצאו שוקי אוכל, גלריות אמנות עכשווית, ומסעדות יוקרה שמציעות חוויה קולינרית יוצאת דופן. השכונה היא מקום מושלם לטיול רגלי רגוע ולגילוי פינות נסתרות עם קסם מיוחד.
פארק פרוספקט (Prospect Park)
אם חשבתם שברוקלין היא רק גשרים ובניינים, תחשבו שוב. פארק פרוספקט, שנחשב ל"סנטרל פארק" של ברוקלין, הוא אחד המקומות היפים ביותר בעיר. הפארק תוכנן על ידי אותם אדריכלים שתכננו את סנטרל פארק במנהטן, והוא מציע מרחבים ירוקים עצומים, אגמים, מסלולי הליכה ואפילו גן חיות קטן.
בפארק מתקיימים לאורך כל השנה אירועים שונים, כולל פסטיבלים, מופעים חיים ושווקים מקומיים. זהו מקום מושלם לפיקניק עם המשפחה, לריצה בבוקר, או פשוט לבריחה מההמולה העירונית לטובת קצת טבע ושקט.
האגם שבמרכז הפארק הוא מוקד משיכה לחובבי שיט וקיאקים, והמדשאות הרחבות מושכות מבקרים שרוצים להירגע וליהנות מהאוויר הפתוח.
בחודשי הקיץ, מתקיימות כאן הופעות מוזיקה חיות תחת כיפת השמיים, שהכניסה אליהן לרוב חופשית.
קוני איילנד (Coney Island) והאקווריום של ניו יורק
קוני איילנד הוא אחד המקומות המוכרים ביותר בברוקלין, והוא מציע חוויה נוסטלגית שמשלבת פארק שעשועים, חוף ים וטיילת צבעונית.
פארק השעשועים המפורסם של קוני איילנד כולל מתקנים היסטוריים כמו ה-Cyclone, רכבת ההרים המפורסמת שנפתחה בשנת 1927 ועדיין פועלת היום. בנוסף, יש כאן משחקי קרנבל, דוכני אוכל מסורתיים כמו נקניקיות וצמר גפן מתוק, ואווירה עליזה שמזכירה סרטים אמריקאיים קלאסיים.
במקום גם תמצאו את האקווריום של ניו יורק- מתחם ימי מרתק ועצום שייקח אתכם למסע מופלא מתחת למי הים.
בקיץ, החוף של קוני איילנד מתמלא במבקרים שנהנים מהשמש והמים. הטיילת מציעה מסעדות, ברים ואטרקציות נוספות, והיא מקום נהדר לטיול רגלי עם נוף לים.
מוזיאון ברוקלין (Brooklyn Museum)
מוזיאון ברוקלין הוא אחד המוזיאונים הגדולים והחשובים ביותר בניו יורק. המוזיאון מתמקד באמנות עכשווית לצד תערוכות היסטוריות, והוא מציג אוסף מרשים של יצירות אמנות מכל רחבי העולם.
המוזיאון ידוע במיוחד בתערוכות החדשניות שלו, שמאתגרות את המבקרים לחשוב אחרת על אמנות וחברה. תמצאו כאן יצירות של אמנים מפורסמים לצד אמנים מתפתחים, ותערוכות שעוסקות בנושאים כמו זכויות אדם, צדק חברתי וקיימות.
אחת התערוכות הקבועות המפורסמות ביותר במוזיאון היא תערוכת האמנות המצרית העתיקה, שכוללת פסלים, מומיות וחפצים בני אלפי שנים. הביקור במוזיאון הוא חוויה מרתקת לכל חובבי התרבות והאמנות, והוא מציע גם פעילויות מיוחדות למשפחות וילדים.
פארק ברוקלין ברידג' (Brooklyn Bridge Park)
פארק ברוקלין ברידג' הוא אחד המקומות המדהימים שתוכלו לחוות בהם את הנוף של מנהטן. הפארק ממוקם לאורך קו החוף של איסט ריבר, ומציע שבילי הליכה, מדשאות רחבות, מגרשי משחקים, ואפילו קרוסלה היסטורית.
הפארק מהווה מקום נפלא לפיקניקים, לצפייה בשקיעות ולפעילויות ספורטיביות. אחד הרגעים הקסומים ביותר הוא צפייה על מנהטן מוארת בלילה, כאשר גורדי השחקים משתקפים במים.
שכונת רד הוק (Red Hook)
רד הוק היא שכונה ייחודית בברוקלין עם אופי תעשייתי שהפך עם השנים למוקד תרבותי ואמנותי. השכונה מציעה נופים מרהיבים של פסל החירות וקו הרקיע של מנהטן, לצד מסעדות, ברים וגלריות אמנות מיוחדות.
שוק סמאורגסבורג (Smorgasburg)
אם אתם מתכננים לבקר ברובע ברוקלין בתקופת סוף השבוע, פשוט אסור לכם לפספס את שוק סמאורגסבורג, שוק אוכל פתוח ובו מעל ל-70 דוכנים שמציעים מאכלים מכל רחבי העולם- ממנות רחוב ועד מנות גורמה ייחודיות. מדובר ללא ספק באחד מהאירועים הקולינריים הפופולאריים ביותר בעיר.
זהו מקום מושלם לחובבי אוכל, עם הזדמנות לטעום מטעמים חדשים וליהנות מאווירה תוססת ומוזיקה חיה. השוק מתקיים במיקומים שונים בברוקלין בהתאם לעונה.
הגן הבוטני של ברוקלין (Brooklyn Botanic Garden)
הגן הבוטני של ברוקלין הוא פנינה ירוקה בלב העיר. הגן מתפרס על פני שטח רחב ומציע מגוון עצום של צמחים ופרחים מכל רחבי העולם. אחד האזורים המפורסמים ביותר בגן הוא גן הדובדבנים, שבו מתקיים פסטיבל הפריחה היפני בכל אביב.
הביקור בגן הבוטני הוא חוויה רגועה ומרגיעה שמתאימה לכל הגילאים. תמצאו כאן גם חממות טרופיות, בריכות מים ואזורי פיקניק.
האם מומלץ ללון בשכונת ברוקלין בעת החופשה בניו יורק?
לינה בברוקלין בעת חופשה בניו יורק יכולה להיות בחירה מצוינת עבור מטיילים המחפשים חוויה שונה ואותנטית מהלינה במרכז מנהטן. ברוקלין מציעה מגוון רחב של אפשרויות לינה, החל ממלונות בוטיק ייחודיים ועד דירות Airbnb מרווחות, ולעיתים קרובות המחירים נוחים יותר מאלו שבמנהטן.
יתרונות מרכזיים בלינה בברוקלין:
- קרבה לשכונות טרנדיות ומיוחדות כמו וויליאמסבורג, דמבו ופארק סלופ.
- סצנת אוכל ותרבות מגוונת עם בתי קפה מקומיים, מסעדות ייחודיות וחנויות בוטיק.
- פארקים רחבי ידיים כמו פארק פרוספקט ופארק ברוקלין ברידג' המספקים אוויר פתוח וטבע בלב העיר.
- תחבורה ציבורית נוחה המחברת את ברוקלין למנהטן בתוך 20-30 דקות בלבד.
דברים שכדאי לקחת בחשבון:
- אופי השכונה: ישנן שכונות בטוחות ומלאות חיים כמו וויליאמסבורג ודמבו, אך יש שכונות פחות מתויירות שדורשות בדיקה לפני בחירת מקום הלינה.
טבלה: יתרונות וחסרונות של לינה בברוקלין
יתרונות | חסרונות |
לרוב מחירים נוחים יותר מלינה במנהטן | מרוחקת יחסית מרוב האטרקציות המרכזיות של מנהטן |
חוויה אותנטית ומקומית | שכונות מסוימות דורשות בדיקה מעמיקה יותר |
קרבה לפארקים ולשכונות טרנדיות | חלק מהשכונות פחות מתויירות ועל כך לא תמצאו בהן מסעדות רבות או אתרי תיירות |
תחבורה ציבורית נוחה | |
מגוון אפשרויות לינה |
השכונות שמומלץ ללון בהן בברוקלין
שכונה | למה לבחור בשכונה זו? |
וויליאמסבורג | שכונה טרנדית עם חיי לילה תוססים, מסעדות ובוטיקים ייחודיים. נוף מרהיב על מנהטן. |
דמבו | קרבה לנקודות תצפית מדהימות על מנהטן, גשר ברוקלין ואטרקציות מקומיות.. |
פארק סלופ | שכונה שקטה ומשפחתית עם גישה נוחה לפארק פרוספקט ולמסעדות מקומיות. מתאים למשפחות. |
בושוויק | שכונה אמנותית ומלאת גרפיטי ואמנות רחוב. מתאים לחובבי תרבות אורבנית ואווירה צעירה. |
ברוקלין הייטס | קרוב לגשר ברוקלין ולמרכזי תחבורה. שכונה יוקרתית עם מבנים היסטוריים ונוף מרהיב על מנהטן. |
לסיכום
לינה בברוקלין יכולה להיות חוויה מרעננת ומיוחדת שתאפשר לכם לחוות את ניו יורק בצורה עמוקה ואותנטית יותר. אם אתם מחפשים לשלב בין חוויה מקומית לבין מחירים נוחים, ברוקלין היא בהחלט אפשרות מומלצת ללינה. עם זאת, חשוב לבחור בקפידה את השכונה ולוודא שהיא מתאימה לצרכים ולהעדפות שלכם.
המוסדות הקולינריים שאסור לכם לפספס בברוקלין
ברוקלין מציעה חוויה קולינרית ייחודית שאין כמותה בניו יורק. עם היסטוריה עשירה של מהגרים שהגיעו לכאן מכל העולם, השכונה הפכה למוקד של מסעדות אייקוניות, מאפיות מסורתיות ושווקי אוכל מהטובים בעולם. סצנת האוכל בברוקלין היא אחת מהתוססות ביותר בניו יורק, והיא ממשיכה למשוך שפים צעירים ויזמים קולינריים שמביאים איתם חדשנות ורעיונות מרעננים למטבח המקומי. בין אם אתם מחפשים מסעדות שף יוקרתיות, מאפיות עם טעמים מסורתיים או שווקים פתוחים עמוסי מנות מכל העולם – בברוקלין תמצאו הכל.
הסצנה הקולינרית כאן משקפת את הגיוון התרבותי של הרובע, עם מנות מכל המטבחים: איטלקי, מקסיקני, מזרח תיכוני, אסייתי ועוד. ברחובות ברוקלין תמצאו גם אוכל רחוב איכותי לצד מסעדות עם כוכבי מישלן. המקומיים ידועים כאנשים שאוהבים לגלות טעמים חדשים ולתמוך בעסקים קטנים, מה שהופך את הביקור בברוקלין לחוויה קולינרית שאין כמותה.
לחובבי בשר: פיטר לוגר סטייקהאוס (Peter Luger Steakhouse)
פיטר לוגר הוא אחד ממוסדות האוכל הידועים ביותר בברוקלין, ופועל כבר משנת 1887. המסעדה מתמחה בסטייקים איכותיים עם מומחיות שאין שנייה לה. המקום ידוע בשירות הוותיק והקפדני ובאווירה קלאסית של ניו יורק הישנה. אם אתם חובבי בשר, זהו ללא ספק יעד חובה.
כתובת: 178 Broadway, Williamsburg, Brooklyn, NY 11211
שעות פתיחה: כל ימות השבוע בין השעות 11:45-21:15
מנות מומלצות: סטייק פורטרהאוס, עוגת גבינה ביתית
לאוהבי פיצה: רוברטאס (Roberta's)
רוברטס הפכה לסמל של הפיצות היצירתיות בברוקלין. המקום התחיל כפיצרייה קטנה בבושוויק והפך למותג עולמי. התפריט כולל פיצות מקוריות עם שילובי טעמים מפתיעים.
כתובת: 261 Moore St, Bushwick, Brooklyn, NY 11206
סניף נוסף: 6 Grand St, Brooklyn, NY 11249.
שעות פתיחה: משתנות בכל חודש.
מנות מומלצות: פיצה מרגריטה קלאסית, פיצה עם דבש פיקנטי, ולחם שום ביתי
פיצרייה נוספת: ל'אינדוסטרי (L'Industrie Pizzeria)
ל'אינדוסטרי היא פיצרייה קטנה עם מוניטין ענק. הפיצות שלהם נחשבות לטובות במיוחד בזכות הבצק הדק והקריספי והתוספות היצירתיות.
כתובת: 254 S 2nd St, Williamsburg, Brooklyn, NY 11211
שעות פתיחה: שני-ראשון 12:00-22:00
מנות מומלצות: פיצה מרגריטה, פיצה פפרוני עם כמהין
טעמים של בית: פרנקל'ס דלי (Frankel's Delicatessen)
פרנקל'ס הוא דלי יהודי מסורתי שמציע כריכים ענקיים עם בשר קורנביף, פסטרמה ומנות נוספות שהפכו לאגדות מקומיות.
כתובת: 631 Manhattan Ave, Greenpoint, Brooklyn, NY 11222
שעות פתיחה: שני-שבת 8:30-15:00. סגור בימי שני.
מנות מומלצות: כריך קורנביף, מרק עוף עם קניידלעך
היכן ממוקמת ברוקלין וכיצד ניתן להגיע אליה?
ברוקלין היא אחד מחמשת הרובעים של העיר ניו יורק והיא ממוקמת בחלק הדרום-מזרחי של העיר. היא גובלת ברובע קווינס מצפון-מזרח ובאיסט ריבר ממערב, המפריד בינה לבין מנהטן. ברוקלין ידועה בגשר ברוקלין האייקוני המחבר אותה למנהטן, ובזכות המגוון התרבותי והקהילתי העשיר שבה.
כיצד ניתן להגיע לברוקלין?
ישנם מספר דרכים להגיע לברוקלין בקלות ובנוחות ממנהטן ומחלקים אחרים של ניו יורק:
ברכבת התחתית (Subway): מערכת הרכבת התחתית של ניו יורק היא הדרך הנוחה והזולה ביותר להגיע לברוקלין. קווים רבים מחברים בין מנהטן לברוקלין, כולל הקווים A, C, F, G, J, L, M, N, Q, R, ו-Z. קווים אלה מגיעים לשכונות המרכזיות כמו וויליאמסבורג, דמבו, וקראון הייטס.
באוטובוס: מערכת האוטובוסים של ניו יורק מציעה מספר קווים שמחברים בין מנהטן לברוקלין. הנסיעה באוטובוס יכולה להיות חוויה נעימה, במיוחד אם אתם רוצים ליהנות מהנוף במהלך הדרך.
ברגל או באופניים: אחד מהמסלולים המפורסמים ביותר הוא מעבר על גשר ברוקלין. תוכלו ללכת ברגל או לרכוב על אופניים וליהנות מהנוף המרהיב של קו הרקיע של מנהטן.
במונית או בשירותי נסיעות פרטיים (Uber/Lyft): אם אתם מחפשים דרך מהירה ונוחה יותר, תוכלו לקחת מונית או להשתמש בשירותי נסיעות פרטיים כמו Uber ו-Lyft. נסיעה ממנהטן לברוקלין עשויה לקחת כ-20 עד 40 דקות, תלוי בתנועה ובמיקום המדויק שלכם.
מעבורת (NYC Ferry): דרך ייחודית ומהנה להגיע לברוקלין היא באמצעות מעבורת. שירות המעבורות של ניו יורק (NYC Ferry) מחבר בין מנהטן לברוקלין ועוצר בנקודות שונות לאורך קו החוף, כולל דמבו וברוקלין ברידג' פארק.
טיפים של מקומיים לביקור בשכונת ברוקלין בניו יורק
כדי שחוויית הטיול שלכם בברוקלין תהיה מושלמת, אספנו לכם טיפים ישירות מהמקומיים שמכירים כל פינה וסמטה ברובע הכי תוסס ומגניב בניו יורק. מהפיצה הכי טובה ועד לנקודות התצפית הסודיות, הנה כל מה שצריך לדעת כדי להפוך את הביקור בברוקלין לבלתי נשכח!
תתחילו מוקדם ותיהנו מהשקט – המקומיים ממליצים להתחיל את היום מוקדם בבוקר, לפני שהרחובות מתמלאים בתיירים. כך תוכלו ליהנות מהאווירה השקטה של השכונות ולתפוס תמונות נהדרות בלי המון אנשים ברקע.
אל תוותרו על פיצה בברוקלין – נכון, בכל ניו יורק יש פיצות מעולות, אבל הפיצריות של ברוקלין הן ליגה אחרת. המקומיים נשבעים באיכות הבצק, והרבה מהם ימליצו על ל'אינדוסטרי או רוברטה'ס כבחירה בטוחה.
הצטיידו בנעליים נוחות – ברוקלין היא מקום של הליכה. השכונות הכי יפות והנקודות הכי מעניינות נמצאות ברחובות הצדדיים ובסמטאות. נעליים נוחות הן חובה כדי שתוכלו לטייל ולגלות את כל הפינות הנסתרות בלי כאבים ברגליים.
תשאירו מקום בבטן לשוק סמאורגסבורג – המקומיים אוהבים את שוק האוכל הפתוח הזה, שמציע מנות מכל העולם. אם אתם מגיעים בסוף השבוע, אל תפספסו את ההזדמנות לטעום כמה מנות יצירתיות וליהנות מהאווירה.
בקרו בדמבו לקראת שקיעה – הנוף של מנהטן מגשר מנהטן הוא עוצר נשימה, במיוחד בשעת השקיעה. המקומיים ממליצים להגיע לשכונת דמבו ולתפוס נקודת תצפית טובה לפני שהשמש שוקעת.
אל תמהרו – תנו לברוקלין זמן – ברוקלין היא לא מקום שצריך לרוץ בו מאטרקציה לאטרקציה. קחו את הזמן לשבת בבית קפה מקומי, לדבר עם התושבים, ולספוג את האווירה הייחודית של השכונות.
תחפשו את אמנות הרחוב בבושוויק – המקומיים אוהבים את סצנת הגרפיטי והאמנות האורבנית של בושוויק. אם אתם חובבי אמנות, תמצאו כאן קירות צבעוניים וסיפורים מעניינים מאחורי כל ציור.
תשאירו זמן לביקור בפארקים – פארק פרוספקט ופארק ברוקלין ברידג' הם שניים מהפארקים האהובים ביותר בברוקלין. המקומיים ממליצים לטייל בפארקים, ליהנות מהטבע, ואפילו לעשות פיקניק קטן.
תקפצו לשכונת וויליאמסבורג – וויליאמסבורג היא אחת השכונות הטרנדיות והמיוחדות ביותר בברוקלין. תמצאו כאן חנויות בוטיק, גלריות אמנות, ומסעדות שף שוות במיוחד. המקומיים ממליצים להגיע בסוף השבוע כדי ליהנות משווקים ואירועים מיוחדים.
אל תוותרו על קפה מקומי – ברוקלין מלאה בבתי קפה עצמאיים שמציעים קפה איכותי ואווירה נעימה. המקומיים ממליצים לנסות מקומות כמו Devoción או Blue Bottle וליהנות מכוס קפה איכותית לפני שממשיכים לטייל.
אז זהו, הגענו לסוף הסיור בברוקלין, ואנחנו מקווים שהכנתם כבר את הנעליים הנוחות (ואת הבטן הרעבה!). ברוקלין היא לא רק עוד רובע בניו יורק – היא עולם שלם שמחבר בין ההיסטוריה של פעם להייפ של היום, בין בייגל לקרואסון, ובין גרפיטי לאמנות עכשווית. ואם במקרה תמצאו את עצמכם מתלבטים אם לקפוץ לוויליאמסבורג או לטייל בדמבו, זכרו תמיד את הכלל הפשוט: אין בחירות גרועות בברוקלין, רק קלוריות מיותרות. אז צאו לדרך, תהנו מכל רגע, ותזכרו שאם לא הייתם בברוקלין – לא הייתם באמת בניו יורק.