🍰 קפיצה קטנה ליפן באמצע ניו יורק
בין עשרות אלפי המסעדות, הדוכנים והקונדיטוריות שצצות כמו פטריות אחרי גשם ברחבי ניו יורק – יש מקום אחד קטן שגורם לאנשים לעצור, לשלוף מצלמה ולבהות בקינוח שמקפץ להם מול העיניים. Keki Modern Cakes אולי נראית במבט ראשון כמו עוד חנות קינוחים שיקית, אבל בפנים מחכה לכם קסם: עוגת גבינה יפנית רכה, חמה, חלקה– ובעיקר מקפצת ורוטטת.
זה לא רק קינוח, זו תופעה. עוגה שהפכה לוויראלית ברשת, גרמה לתורים ברחובות ולתגובות של "מה זה הדבר המטורף הזה?!" מכל עבר.
והכי טוב? לא צריך כרטיס טיסה לטוקיו כדי לטעום אותה.
בואו נצלול אל המקום שהכניס את ניו יורק לטירוף יפני – ונגלה מה הסיפור מאחורי הקינוח הכי רך (והכי מתועד באינסטגרם) בעיר.
🧾 תעודת זהות – Keki Modern Cakes
שם המקום: Keki Modern Cakes (קקי מודרן קייקס)
מה זה? קונדיטוריה יפנית מודרנית, שמתמחה בעוגות גבינה וקינוחים אסייתיים מיוחדים
כתובת: 315 5th Ave, New York, NY 10016.
אזור: בסמוך לאמפייר סטייט בילדינג.
שעות פתיחה:
ראשון–חמישי: 12:00–19:00
שישי–שבת: 12:00–22:00טווח מחירים:
קינוחים אישיים: $5–$9
עוגות משפחתיות (Whole Cakes): $16–$25מתאים במיוחד ל:
🍰 אוהבי קינוחים גבינתיים ומיוחדים
📸 מי שמחפש את התמונה המושלמת לאינסטגרם
👫 זוגות, חברים, משפחות
🧳 מטיילים שמחפשים עצירה טעימה ומקוריתאווריריות: מוגזמת. ברמה כזו שתרצו לבדוק אם העוגה קופצת מהצלחת
תורים? בשעות השיא – בהחלט. תבואו עם סבלנות (או שתגיעו מוקדם)
אמצעי תשלום: אשראי, Apple Pay, מזומן
אפשר לקחת לדרך? כן, המקום מבוסס על Grab & Go עם אריזות חמודות במיוחד.
🥄 אז מה זה בעצם המקום הזה?
Keki Modern Cakes הוא מקום קטן וצנוע למראה – בלי עיצוב גרנדיוזי, בלי תפריט מתפזר – אבל עם מיקוד מדויק לדבר אחד: קינוחים שמביאים את יפן ללב ניו יורק. מדובר בקונדיטוריה בוטיקית שמתמחה בעוגת הגבינה הקופצת המפורסמת, אך לא רק – כל קינוח כאן מבוסס על עקרונות של אפייה יפנית מודרנית: מרקמים אווריריים, טעמים מעודנים, מרכיבים איכותיים ובעיקר… חוויה שונה מכל מה שהכרתם.
הקונספט פשוט – נכנסים, בוחרים, מצלמים, מתלהבים, ובדרך כלל – גם חוזרים שוב.
המקום מתפקד יותר כמאפייה מאשר בית קפה – אין הרבה מקומות ישיבה, והרוב המוחלט של הלקוחות לוקחים את הקינוחים לדרך. אבל מה שחסר בשטח – מושלם בטעם.
למי זה מתאים? לכל מי שמחפש משהו מיוחד באמת – לא קינוח כבד, אלא חוויה מתוקה, קלילה, מקורית ומאוד… פוטוגנית.
🎂 מה זה בכלל "עוגת הגבניה הקופצת"?
קודם כול, בואו נבהיר: זו לא מטאפורה. העוגה הזו באמת קופצת.
מדובר בעוגת גבינה יפנית (Japanese Soufflé Cheesecake) – קינוח שהפך לאגדה קולינרית בזכות המרקם הבלתי אפשרי שלו: רכה, אוורירית, גמישה, נמסה בפה, ובו זמנית יציבה. כשמניחים אותה על צלחת או חותכים אותה – היא רוטטת ומתנדנדת כאילו היא ג'לי. חלק מהלקוחות לא יודעים אם לצלם אותה, לחבק אותה… או פשוט לטעום כבר ולהתענג על כל בס.
אז מה הסוד?
השפים של Keki Modern Cakes שידרגו את המתכון המסורתי היפני עם טוויסט אמריקאי עדין – תוספת של גבינת שמנת שמוסיפה קרמיות, מרכיבים טבעיים בלבד, והכנה שנעשית רק לפי הזמנה. כל עוגה נאפית במקום, בתנור ייחודי, בטכניקת סופלה, כך שהתוצאה הסופית היא עוגה "חיה" – חמה, קופצנית, מתוקה אבל מאוזנת, ולא דומה לשום דבר אחר שטעמתם.
וכמו כל אייקון אמיתי – יש לה גם סאונד. כשהיא יוצאת מהתנור, אפשר ממש לשמוע את הרעד העדין שלה.
שלבו את הביקור כאן עם תצפית בבניין האמפייר סטייט הסמוך
📜 הסיפור מאחורי המקום – איך נולדה העוגה שגרמה לניו יורק לקפוץ?
כמו הרבה דברים טובים – גם Keki Modern Cakes נולד מתוך געגוע. השפים שהקימו את המקום – אמריקאים ממוצא אסייתי שחיו שנים בטוקיו – רצו להביא לניו יורק משהו שונה: קינוח שמייצג את העדינות, הפשטות והדיוק של המטבח היפני, אבל שידבר גם ללב (ולטעם) של הקהל האמריקאי.
אחרי חודשים של ניסוי וטעייה, מחקר על גבינות, מרקמים, תנורים, טמפרטורות, ולא מעט רעידות (!) – נולדה עוגת הסופלה הקופצת הראשונה. במקום לבחור בשם גרנדיוזי, הם הלכו על "Keki" – שפירושו פשוט "עוגה" ביפנית.
המקום נפתח בשקט ב-2017, בלי תקציב פרסום – אבל מהר מאוד תפס תאוצה בזכות סרטונים שהופצו ברשתות. ברגע שהעוגה הקופצת התחילה להופיע בטיקטוק ובאינסטגרם – אי אפשר היה לעצור את זה.
אנשים החלו לעמוד בתור בשביל קינוח שונה, מרגש, ובעיקר – כזה שנותן חוויה שלמה.
ולא מדובר בגימיק חולף: הביקוש המשיך לעלות, הקהל חזר שוב ושוב, והתפריט התרחב בזהירות – תמיד תוך הקפדה על איכות, טריות וחדשנות.
Keki Modern Cakes הפכה מ”מקום חמוד עם עוגה מוזרה” – ליעד חובה לחובבי קינוחים, ולשם נרדף ליצירתיות קולינרית.
מה בתפריט? כל קינוח כאן הוא כוכב 🍰
למרות הגודל הצנוע של המקום, התפריט של Keki Modern Cakes מציע מגוון מפתיע של קינוחים שמצליחים לשלב בין המסורת היפנית לטרנדים הכי חמים בעולם הקינוחים. הנה כמה מהמובילים:
🟡 Bouncy Cheesecake – עוגת הגבינה הקופצת
הלהיט שכולם באים בשבילו: עוגת גבינה יפנית אוורירית במיוחד, שכשמניחים עליה מזלג – היא פשוט רוטטת. נאפית טרייה במקום בכל הזמנה, בעלת מתיקות עדינה, ונמסה בפה. מגיעה בגרסת מיני (אישית) או עוגה שלמה.
📸 טיפ לצילום מושלם: צלמו מיד כשהיא מגיעה אליכם בקופסה – היא קופצת הכי יפה כשהיא עוד חמימה.
💜 Ube Cheesecake – עוגת יובה
ורודה-סגולה, מרהיבה לעין וטעימה לא פחות – מדובר בעוגת גבינה שעשויה משורש היובה (בטטה סגולה פיליפינית), עם טעם אגוזי מתקתק ומרקם חלומי. זהו אחד הקינוחים הכי מצולמים במקום.
🍵 Matcha Lava Cake – עוגת לבה בטעם מאצ’ה
הבחירה למי שאוהב טעמים פחות מתוקים: עוגת שוקולד לבנה רכה עם ליבה נוזלית של מאצ’ה איכותית מיפן. מושלם לצד כוס תה ירוק.
🍓 Strawberry Shortcake – שורטקייק בסגנון יפני
שכבות של עוגת ספוג קלילה עם קצפת אוורירית ותותים טריים. קלאסי, עדין, טעים בטירוף.
🧁 Cream Puffs – פחזניות קטנות בטעמים מתחלפים
פחזניות רכות ממולאות בקרם וניל, מאצ’ה או שוקולד – תלוי ביום. לא להחמיץ כשנתקלים בהן בתפריט.
🍡 Mochi Cake – עוגת מוצ’י בטעם תה חלב
למי שמחפש חוויית מרקם שונה – מדובר בעוגה עם בסיס מוצ’י אלסטי וטעים בטעם חלב מתוק, לעיתים גם עם תוספות של פניני טפיוקה קטנות.
🧋 משקאות משלימים
תה מאצ’ה קר או חם
חלב תות תוצרת בית (ורוד כמו שצריך!)
שייקים בטעמים עונתיים
קפה עם קצף מתוק – מושלם ליד כל ביס
למרות שהתפריט משתנה לעיתים קרובות (במיוחד בטעמים עונתיים), המיקוד תמיד נשאר: קינוחים טריים, יפניים בהשראה, עם טוויסט עדכני ואסתטיקה מדויקת.
🗺️ מיקום ודרכי הגעה – איך מגיעים לגן העדן הקופצני?
📍 כתובת:
Keki Modern Cakes – 315 5th Avenue, New York, NY 10016
(בין רחוב 32 לרחוב 33, סמוך לאמפייר סטייט בילדינג)
הסניף החדש והמזמין ממוקם בלב ליבה של מנהטן – ממש על השדרה החמישית, במיקום נגיש במיוחד, שנמצא במרחק הליכה קצרה מאזורים מרכזיים כמו קוריאה טאון, המדיסון סקוור גארדן והבריאנט פארק.
🚇 איך מגיעים לשם?
רכבת תחתית (סאבוויי):
קווים B, D, F, M לתחנת 34 St – Herald Sq – הליכה של 5 דקות
קווים 6 או R/W לתחנת 33 St – מרחק הליכה של 3 דקות
קווים 1, 2, 3 או A, C, E לתחנת 34 St – Penn Station – מרחק של 7–10 דקות הליכה
אוטובוס:
קווים M1, M2, M3, M5 עוצרים ממש לאורך השדרה החמישית
קווים שונים גם ברחוב 34 ו-32 – נגיש מכל כיוון
ברגל:
הליכה קצרה מהאמפייר סטייט בילדינג (כ-3 דקות)
כ-10 דקות הליכה מהבריאנט פארק או כיכר מדיסון
קרוב מאוד לקוריאה טאון – שילוב מושלם לקינוח אחרי ארוחה קוריאנית!
ברכב:
ניתן למצוא חניונים בתשלום באזור, כולל חניה בתשלום ברחוב 32 או בשדרה החמישית עצמה
שימו לב: מדובר באזור עמוס מאוד – עדיף להגיע בתחבורה ציבורית או רגלית
📸 טיפ סודי: המיקום הזה נעים ופוטוגני – עם חזית מזמינה, עיצוב מינימליסטי ונוף עירוני מושלם לצילום קינוחים על רקע השדרה החמישית.
🧭 עם מה כדאי לשלב את הביקור?
הסניף של Keki Modern Cakes ממוקם באחד האזורים המרכזיים, הסואנים והאטרקטיביים ביותר במנהטן – כך שקל מאוד לשלב אותו כחלק מיום טיול עמוס, מסלול שופינג, או הפסקת קינוח בין אטרקציות.
הנה שילובים מומלצים:
🏙️ אמפייר סטייט בילדינג (Empire State Building) – 3 דקות הליכה
אחת מהאטרקציות האייקוניות ביותר בעיר – אם אתם מתכננים לעלות לתצפית, כדאי לתזמן את הביקור ב-Keki לפני או אחרי (או גם וגם). שילוב מושלם בין מתוק לנוף עוצר נשימה.
🛍️ שופינג בשדרה החמישית
השדרה החמישית עמוסה בחנויות דגל מכל הסוגים: UNIQLO, H&M, Zara, MUJI, Barnes & Noble, ועוד אינספור חנויות בגדים, עיצוב וטכנולוגיה. Keki הוא מקום מושלם לעצור בו בין קניות – טעינה מתוקה לגוף ולנשמה.
🌸 בריאנט פארק (Bryant Park) – כ-10 דקות הליכה
פארק עירוני ירוק ומטופח, מושלם לפיקניק ספונטני עם עוגה קופצת ביד. בחורף יש כאן שוק חג מולד והחלקה על הקרח, ובקיץ – הקרנות סרטים באוויר הפתוח. אחד המקומות הכי כיפיים בניו יורק לשבת עם קינוח.
🎎 קוריאה טאון (Koreatown) – 2 דקות הליכה
אם בא לכם ארוחה אסייתית מלאה לפני הקינוח – תמצאו מסעדות קוריאניות נהדרות במרחק בלוק מהסניף. אחרי ארוחת ברביקיו קוריאני טובה, עוגת גבינה קופצת זו בדיוק הדרך לסיים.
🖼️ הספרייה הציבורית של ניו יורק (New York Public Library)
בניין מרהיב עם ארכיטקטורה מפוארת ואווירה שקטה. גם אם אתם לא בעניין של קריאה, שווה להיכנס להציץ – ואולי גם ליהנות מהעוגה על הספסלים שבחוץ.
📸 המלצה בלעדית:
הביאו את העוגה לבריאנט פארק או לגג המלון הקרוב (למשל Arlo NoMad או Refinery Hotel) – וצלמו את הקינוח מול קו הרקיע של ניו יורק.
❓ שאלות ותשובות – כל מה שצריך לדעת לפני הביס הראשון
לא. המקום אינו כשר, ואין תעודת כשרות. עם זאת, חלק מהקינוחים אינם מכילים בשר או ג'לטין, ולכן מתאימים לצמחונים. למקפידים – מומלץ לבדוק מול הצוות במקום.
לא. המקום פועל במתכונת Grab & Go (לוקחים לדרך), ואין צורך בהזמנה. רק אם אתם רוצים עוגה שלמה לאירוע – כדאי להתקשר ולהזמין מראש.
בין 2 ל-15 דקות, תלוי בתור ובשעה ביום. כל עוגה נאפית במקום – אז קצת סבלנות משתלמת.
יש כמה שולחנות קטנים וישיבה מוגבלת, אך המקום בעיקר מיועד לטייק אוויי. חוויה טובה יותר תתקבל אם תיהנו מהקינוחים בפארק סמוך כמו בריאנט פארק או על ספסל בשדרה החמישית.
חד משמעית – שווה להגיע במיוחד. גם אם אתם לא שוהים באזור מידטאון, זו חוויה קולינרית ויזואלית יוצאת דופן ששווה את ההליכה או הנסיעה.
🎀 סיכום – כי יש עוגות, ויש עוגות שקופצות לכם ללב
אם חשבתם שכבר ראיתם וטעמתם הכול בניו יורק – תחשבו שוב. Keki Modern Cakes היא לא עוד תחנה ברשימת הקינוחים בעיר. היא הצגה שלמה: ריח מפתה באוויר, תור של אנשים שמצלמים עוגה רוטטת, וצוות שפים שמוציא מהתנור פלא אפוי שגורם לכל מבט ראשון להפוך לאהבה ממבט שני.
זו לא סתם עוגה. זה רגע.
זה חיוך קטן באמצע יום עמוס, זה קינוח שנראה כמו יצירת אמנות ומתנהג כמו טרמפולינה קטנה.
וזו הזדמנות נהדרת לטעום משהו שהוא גם יפני, גם ניו-יורקי, גם מצטלם טוב, וגם פשוט… טעים.
אז בפעם הבאה שאתם עוברים ליד השדרה החמישית – תקשיבו טוב. אם אתם שומעים עוגה קופצת – תדעו שהגעתם למקום הנכון.